Sharon Cameron

Svjetlo u skrovištu

Povijesni roman

Istinita priča o sestrama koje su tijekom Drugoga svjetskoga rata od nacista skrivale trinaest Židova. Stefania Podgórska šesnaestogodišnja je djevojka. Živi u poljskom gradu Przemyślu, radi u dućanu židovske obitelji Diamant i poput svake tinejdžerice mašta o tome kako će jednoga dana pronaći pravu ljubav.

Susanna Leonard

Madame Curie i snaga jednog sna

Povijesni roman

Moćna i potresna priča o ženi koja je pomicala granice. Nevjerojatno inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki - jedinstvenoj ženi koja je promijenila svijet! 

Madeline Martin

Posljednja knjižara u Londonu

Povijesni roman

Kolovoz 1939. Velika Britanija priprema se za rat dok Hitlerove snage haraju Europom. Dok su zračni napadi na London sve učestaliji, a rat sve jeziviji, glavna junakinja Grace otkriva malu zajednicu zanimljivih ljudi okupljenih oko knjižare, i snagu kojom će pobijediti najveću ratnu tamu.

Amor Towles

Lincolnova cesta

Povijesni roman

U lipnju 1954. osamnaestogodišnjeg Emmetta Watsona kući u Nebrasku vraća upravitelj radne farme za maloljetnike na
kojoj je Emmet odslužio petnaest mjeseci zbog ubojstva iz nehaja. Prepun života, šarma, bogato izmaštanih mjesta i nezaboravnih likova, roman Lincolnova cesta izvanredno je putovanje kroz Ameriku 1950-ih iz pera majstora pripovjedača Amora Lowlesa.

Dinah Jefferies

Toskanska grofica

Povijesni roman

Do početka Drugoga svjetskog rata grofica Sofia de’ Corsi živjela je mirnim životom u palači okruženoj maslinama u srednjovjekovnom selu u Toskani. No rat, a potom i kapitulacija Italije te dolazak njemačkih vojnika sve su promijenili iz temelja.Toskanska grofica autorice Dinah Jefferies potresan je roman o burnim posljednjim godinama Drugoga svjetskog rata u Italiji protkan vječnom ljubavnom pričom.