Maggie O'Farell

Bračni portret

Povijesni roman

Zima 1561. Lucrezia de' Medici, vojvotkinja od Ferrare, odlazi sa suprugom Alfonsom u neočekivan posjet ladanjskoj vili. Dok sjedaju za večeru, Lucreziji sine da ju je suprug ovamo doveo sa zlokobnom namjerom.

Natalie Jenner

Djevojke iz Bloomsburyja

Povijesni roman

Boomsbury Books je trgovina novih i rijetkih knjiga, koja je, vođena muškarcima, odolijevala promjenama već stotinu godina. Ali 1950. godine svijet se mijenja, a u Bloosburyju Booksu djevojke iz trgovine imaju planove.

 

Rhys Bowen

Dječak iz Toskane

Povijesni roman

Britanski pilot, aristokrat Hugo Langley 1944. padobranom se spušta iz pogođenog aviona u zelenilo okupirane Toskane. Teško ranjen, skriva se od Nijemaca među ruševinama starog samostana i pronalazi ljubav u naručju mještanke Sofije Bartoli.

Rhys Bowen

Vrt pobjede

Povijesni roman

Dok rat koji je trebao okončati sve ratove nastavlja bjesnjeti, mlada, povlaštena i tvrdoglava Emily Bryce odlučna je u namjeri da dade svoj doprinos borbi, ma kako malen on bio. Emily svu svoju tugu i bolnu ljubav koristi kako bi obnovila ljekoviti vrt, zaliječila duboke rane male devonske zajednice i pronašla tračak nove nade u sjeni Velikog rata.

Rita Monaldi, Francesco Sorti

Shakespeareov Dante

Povijesni roman

Shakespeareov Dante razotkriva život firentinskoga pjesnika obavijen tajnama i mistikom, njegove veze s moćnicima i vladarima, neopisive zločine inkvizicije i bankara koji se i danas igraju sudbinama pojedinaca i društva. Mladi Dante nalazi se pred velikim životnim izazovima – gubitkom i novim pronalaskom ljubavi, tajanstvenom bolesti koja ga odvodi na rub drugoga svijeta, te otkrivanjem obiteljskih tajni koje će nepovratno promijeniti njegov život.