Izgubljeni Caravaggio

Daniel Silva

Izgubljeni Caravaggio

Roman o povijesti i umjetnosti

Broj stranica:
432
Godina izdanja:
2018.
ISBN:
9789533437682
Biblioteka:
Nakladnik:
Znanje d.d.

Odlični Daniel Silva vraća se u novom špijunskom trileru o legendarnom špijunu i restauratoru umjetnina Gabrielu Allonu. Pisanjem se počeo baviti kao novinar United Press Internationala (UPI).

Proputovao je cijeli Bliski istok i izvještavao o iransko-iračkom  ratu, terorizmu i političkim sukobima, a vrhunac novinarske karijere ostvario je kao producent političkog programa vašingtonskog dopisništva CNN-a. Pisanju knjiga posvetio se 1997. i svi su mu romani postali svjetski bestseleri, među kojima se posebno ističu Moskovska pravila, Prebjeg, Afera Rembrandt, Portret špijunke, Anđeo tame i Engleskinja. Knjige su mu objavljene u više od trideset zemalja i prevedene na 25 svjetskih jezika. 

Gabriel Allon upravo u Veneciji obnavlja oltarsku sliku kad dobiva hitan poziv talijanske policije. Trgovac umjetninama Julian Isherwood spotaknuo se o mrtvo truplo na mjestu zločina na jezeru Como i pritvoren je kao mogući krivac. Kako bi spasio prijatelja, Gabriel mora obaviti jednostavan zadatak: pronaći  najvažniju nestalu sliku na svijetu. Mrtvac je posrnuli špijun s tajnom: trgovao je ukradenim umjetninama i prodavao ih tajanstvenom kolekcionaru.

Među tim slikama je i najpoznatije svjetsko nestalo remek-djelo: Caravaggiovo Rođenje Kristovo sa svetim Franjom i svetim Lovrom. Gabriel se uključuje u istragu i kreće u iscrpljujuću potjeru – od Marseillesa i Korzike do Pariza i Londona i, napokon, do male privatne banke u Austriji, gdje opasan čovjek bdije nad nezakonito i krvavo stečenim bogatstvom jednoga od najokrutnijih svjetskih diktatora… »Izgubljeni Caravaggio fenomenalan je špijunski triler i dosad najbolje djelo Daniela Silve. A to je veoma smjela tvrdnja s obzirom na to da su mu svi dosadašnji romani bili jedinstveni i čudesni.« Naples Daily News »Po erudiciji, poduzetnosti i temperamentu, Silva je Allona učinio izvanrednim suvremenim ratnikom iz sjene.« Kirkus Reviews

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.