Noćni portret

Laura Morelli

Noćni portret

Povijesni roman

Broj stranica:
416
Godina izdanja:
2022.
ISBN:
9789531323635
Biblioteka:
Nakladnik:
Egmont

Između 1939. i 1945. nacisti su ukrali umjetnine neprocjenjive vriednosti. Noćni portret je priča o njihovoj najozloglašenijoj krađi - slavne Da Vincijeve Dame s hermelinom. 

Milano, 1492. godine: prelijepa Cecilia Gallerani bori se za svoje mjesto na milanskom dvoru – i za srce vojvode Ludovica Sforze. Besmrtnom će je učiniti njezin suvremenik, firentinski slikar Leonardo da Vinci u svojem najambicioznijem djelu do tada.
München, 1939. godine: samozatajna konzervatorica Edith Becker prisiljena je za naciste pronalaziti neprocjenjiva umjetnička djela u vlasništvu Židova. Suočena s užasima koje u susjednoj Poljskoj čine njezini sunarodnjaci, Edith će riskirati svoj život i pokrenuti vlastiti, mali pokret otpora.
Njemačka, 1945. godine: Mladi američki vojnik Dominic Bonelli po iskrcavanju u Normandiji postaje dio elitnog Odreda za baštinu, osnovanog sa samo jednim ciljem – spasiti vrijedne umjetnine iz nacističkih ruku. Iako ova tri protagonista dijeli gotovo pet stotina godina, povezani su plimom povijesti, jer ista slika leži u srcu njihovih potraga za vlastitim sudbinama.
 

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.