Brenda Joyce

Ruža u oluji

Povijesni roman

Dok Škotskom bjesni rat, sudbina naslijeđa obitelji Comyn-MacDougall ovisi o jednoj ženi. Ostavši bez roditelja, mlada Margaret Comyn mora osigurati budućnost svoga klana dogovorenim brakom. Ali kad, nakon neprijateljskog napada, ovisi o milosti zloglasnoga Vuka od Lochabera, njena odanost i tajne želje stavljene su na kušnju. Kraljevstvo je na kocki.

Ishiguro Kazuo

Nokturna - pet priča o glazbi i sutonu

Povijesni roman

U svojoj sedmoj knjizi ugledni britanski pisac Kazuo Ishiguro u međusobno povezanim pripovijestima istražuje ideje ljubavi, glazbe i prolaznosti na različitim mjestima – Venecija, London, Hollywood...

Serge Berstein

Oni su stvorili mir

Povijesna monografija

Versailleski ugovor najpoznatiji je mirovni ugovor sklopljen na kraju Prvog svjetskog rata. Francuska, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Japan i Njemačka bile su ključne zemlje potpisnice. "Lakše je voditi rat nego uspostaviti mir."
Georges Clemenceau, govor u Verdunu, 14. srpnja 1919.

Skupina autora

Vrijeme sazrijevanja, vrijeme razaranja Hrvatske zemlje u kasnome srednjem vijeku

Povijesna monografija

Kasni srednji vijek period je obilježen suprotnostima i burnim događajima, isto­vremenim djelovanjem integracijskih i dezintegracijskih silnica. To je razdoblje u kojem dolazi do značajnih promjena na političkom planu, ali i u drugim aspektima života, razdoblje koje je bitno odredilo kasniji razvoj hrvatskog društva. Kasni srednji vijek je i razdoblje u kojem dolazi do niza reformi u sudstvu, upravi, poreznom sustavu, kao i do razvoja kulture i po­jave renesanse umjetnosti i humanističke misli na ovim prostorima

Ernest van der Kwast

Sladoledari

Povijesni roman

U svome međunarodno uspješnom romanu Sladoledari Ernest van der Kwast odat će nam sve, a njegova priča o obitelji Talamini, glasovitoj dinastiji sladoledara-umjetnika, i njezinoj crnoj ovci Giovanniju, koji svoj životni poziv pronalazi u poeziji i putovanjima, osvojit će nas duhovitošću i poetičnošću. Na pitanje može li povijest sladoleda biti topla, može li nas ugrijati osvjetljujući one tajne predjele koje dijelimo svi, pričajući o sumnjama i očekivanjima, o ljubavi i obitelji – ovaj fantastični roman ima samo jedan odgovor: kategorično da!