Susanna Leonard

Madame Curie i snaga jednog sna

Povijesni roman

Moćna i potresna priča o ženi koja je pomicala granice. Nevjerojatno inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki - jedinstvenoj ženi koja je promijenila svijet! 

Madeline Martin

Posljednja knjižara u Londonu

Povijesni roman

Kolovoz 1939. Velika Britanija priprema se za rat dok Hitlerove snage haraju Europom. Dok su zračni napadi na London sve učestaliji, a rat sve jeziviji, glavna junakinja Grace otkriva malu zajednicu zanimljivih ljudi okupljenih oko knjižare, i snagu kojom će pobijediti najveću ratnu tamu.

Amor Towles

Lincolnova cesta

Povijesni roman

U lipnju 1954. osamnaestogodišnjeg Emmetta Watsona kući u Nebrasku vraća upravitelj radne farme za maloljetnike na
kojoj je Emmet odslužio petnaest mjeseci zbog ubojstva iz nehaja. Prepun života, šarma, bogato izmaštanih mjesta i nezaboravnih likova, roman Lincolnova cesta izvanredno je putovanje kroz Ameriku 1950-ih iz pera majstora pripovjedača Amora Lowlesa.

Dinah Jefferies

Toskanska grofica

Povijesni roman

Do početka Drugoga svjetskog rata grofica Sofia de’ Corsi živjela je mirnim životom u palači okruženoj maslinama u srednjovjekovnom selu u Toskani. No rat, a potom i kapitulacija Italije te dolazak njemačkih vojnika sve su promijenili iz temelja.Toskanska grofica autorice Dinah Jefferies potresan je roman o burnim posljednjim godinama Drugoga svjetskog rata u Italiji protkan vječnom ljubavnom pričom.

Rhys Bowen

Skice iz Venecije

Povijesni roman

Caroline Grant trudi se prihvatiti kraj svojeg braka kada primi neočekivano nasljedstvo. Njezina voljena prateta Lettie ostavlja joj bilježnicu sa skicama, tri ključa i s posljednjim dahom izgovara: „Venecija“. Carolinein je zadatak prosipati pepeo svoje tete Lettie u gradu kojeg je voljela i razotkriti tajne stare preko šezdeset godina.