Jennifer Saint

Arijadna

Povijesni roman

Književni prvijenac Jennifer Saint bogat je i vrstan tekst koji iznova zamišlja već stoljećima poznate mitove o Arijadni, Tezeju, Fedri, Minotauru i Dionizu. Udijelivši glas protagonisticama tih klasičnih priča čiji su glasovi stoljećima bili utišani i zanemareni, Saint progovara o ženskoj snazi i unutarnjem bogatstvu, posebice onda kada su iste suočene sa srdžbom i razdražljivošću muških božanskih i herojskih figura.

Kristin Harmel

Knjiga izgubljenih imena

Povijesni roman

Kad ostarjela knjižničarka Eva Traube Abrams na fotografiji u novinama opazi knjigu koju već šezdeset pet godina smatra nestalom, preplave je sjećanja na preživljene opasnosti i izgubljenu ljubav. Eva 1942. bježi iz Pariza nakon uhićenja njezina oca, poljskog Židova. Pronalazi utočište u planinskom selu i ondje uči izrađivati dokumente s lažnim identitetima za židovsku djecu koja bježe u neutralnu Švicarsku.

Hannah Rothschild

Obitelj Trelawney (RECENZIJA)

Povijesni roman

U blizini Cornwalla u sjevernoj Engleskoj nalazi se dvorac obitelji Trelawney. Iako njezini članovi žive u njemu, dvorac je svejedno zapušten. Članovi obitelji nemaju novca da ga uzdržavaju, renoviraju i u njemu žive na način na koji su njihovi preci do prije samo pedesetak godina u njemu živjeli. Slaba financijska podloga ali i loši odnosi među članovima obitelji glavni su razlog nebrige za taj objekt.

Rachel Kadish

Težina tinte (RECENZIJA)

Povijesni roman

U romanu Težina tinte radnja se kroz poglavlja isprepliće u dva različita vremenska razdoblja, rani novi vijek i danas. Povjesničarka Helen i Aarona Levyja student poslijediplomskog studija povijesti istražuju predmete otkrivene u privatnoj kući. U zidu su pohranjeni spisi iz 17.st. ispisani rukom od strane jednog rabina.

Chanel Cleeton

Zadnji vlak za Key West

Povijesni roman

Zadnji vlak za Key West čudesna je, ali i dramatična priča o tri žene - Helen Berner, Mirti Perez i Elizabeth Preston, čiji će se životi zauvijek promijeniti 1935. godine, kad otočje Florida Keys opustoši nezapamćeni uragan.