Skice iz Venecije

Rhys Bowen

Skice iz Venecije

Povijesni roman

Broj stranica:
399
Godina izdanja:
2022.
ISBN:
9789531433068
Biblioteka:
Nakladnik:
Mozaik knjiga

Radnja romana seli se iz 2001. godinu u 1938.

Caroline Grant trudi se prihvatiti kraj svojeg braka kada primi neočekivano nasljedstvo. Njezina voljena prateta Lettie ostavlja joj bilježnicu sa skicama, tri ključa i s posljednjim dahom izgovara: „Venecija“. Carolinein je zadatak prosipati pepeo svoje tete Lettie u gradu kojeg je voljela i razotkriti tajne stare preko šezdeset godina.

Godina 1938. Učiteljica likovne kulture Juliet „Lettie“ Browning stiže u presvijetlu Veneciju. Za njezine je učenike ovaj grad riznica povijesti, umjetnosti i ljepote. No Lettie u Veneciji vidi nezaboravne uspomene i priliku da ponovno pronađe Leonarda Da Rossija, muškarca njezina života čija je budućnost predodređena njegovom plemićkom krvlju. No usprkos Leovim dužnostima, vatren vrtlog neobuzdane ljubavi zaposjeda njihova srca. Sve dok prijetnja rata ne opkoli Veneciju i natjera Lea i Lettie da se bore za vlastite živote i čuvaju tajnu koja će ih vječno povezati.

Lettien život obilježen je nemogućom ljubavi, gubitkom i herojskom hrabrosti. To je život koji jedino Caroline može razotkriti i pritom u njemu napokon pronaći sebe.

 

 

„Obavezno štivo za ljubitelje Dječaka iz Toskane i obožavatelje povijesnih romana.“ – Library Journal

„Rhys Bowen oblikuje dinamičnu, neočekivanu priču čiji likovi postaju sve stvarniji sa svakom
pročitanom rečenicom.“ – Mark Sullivan, autor Pod grimiznim nebom

„Živopisan stil Rhys Bowen čitatelja drži neprestano opčinjenim… Svojom nježnom, osjećajnom pričom Bowen pronalazi ravnotežu između svijetla i tame.“ – Historical Novel Society

 

 

O autoru romana Skice iz Venecije:

Rhys Bowen autorica je niza bestselera New York Timesa, a napisala je više od četrdeset romana, uključujući uspješnicu Mozaika knjiga Dječak iz Toskane. Bowen je dosad osvojila dvadesetak nagrada, a njezini su romani prevedeni na mnoge jezike. Rođena je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sad svoje vrijeme dijeli između Kalifornije i Arizone.

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.