U krilu lava

Božena Glavan

U krilu lava

Povijesni roman

Broj stranica:
130
Godina izdanja:
2020.
ISBN:
978-953-336-661-6
Biblioteka:
Nakladnik:
Redak d.o.o.

NARUDŽBA:

Naručite svoj primjerak knjige izravno od nakladnika putem poveznice: http://www.webknjizara.hr/knjige/u-krilu-lava-bozena-glavan

* * *

Godina je 1675., vrijeme primirja  između mletačko – osmanskih vojnih snaga u Dalmaciji iza Kandijskoga rata. Grad Nin je sa svojim okrugom jedini dalmatinski grad koji se u tom trenutku nalazi na sjecištu triju granica jakih političkih sila: Habsburške Monarhije, Mletačke Republike i Osmanskoga Carstva. Bez stanovnika, razrušen te izložen čestim neredima na obližnjoj granici, grad će se iza rata početi obnavljati zaslugom tek jedne ninske plemićke obitelji i ninskoga biskupa.

Priča je to o procesu gubitka samostalnosti jednoga grada u 17. stoljeću koji je, od vladarske prijestolnice u ranome srednjem vijeku, postao tek utvrda za obranu od Osmanlija.

U romanu se isprepliću stvarna povijesna zbivanja s fikcijom. Likovi u njemu uistinu su živjeli u Ninu u to vrijeme i svojim su djelovanjem ostavili značajan trag u njegovoj prošlosti.

Zanimljivi i poučni dijalozi te oživljeni stvarni događaj s primjesom krimića i ljubavne priče stvaraju radnju napetom. Roman je to koji će zasigurno oduševiti čitatelje, napose ljubitelje povijesnih romana.

 

 

NARUDŽBA:

Naručite svoj primjerak knjige izravno od nakladnika putem poveznice: http://www.webknjizara.hr/knjige/u-krilu-lava-bozena-glavan

 

 

O AUTORICI

 

Autorica knjige Božena Glavan doktorica je povijesnih znanosti. U stručnim časopisima za povijest redovito objavljuje radove za razdoblje ranoga novog vijeka (16. - 18. st.). Ovo je, međutim, prvi njezin roman povijesne fikcije,  temeljen na stvarnim događajima o kojima je podatke prikupila iz arhivskih izvora.

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.