U KRILU LAVA

Božena Glavan

U KRILU LAVA

Povijesni roman

Broj stranica:
130
Godina izdanja:
2020.
ISBN:
978-953-336-661-6
Biblioteka:
Nakladnik:
Redak d.o.o.

 

O KNJIZI:

"U krilu lava" roman je koji će vas za tili čas uvesti u atmosferu i događanja, a u kojem će dokumenti živnuti dok ćete vi dobiti uvid u godinu 1675. i zbivanja na području Nina, Zadra i Vira. Roman je podijeljen na dijelove s kratkim opisima, čime je olakšano snalaženje u društveno-povijesnim zbivanjima koja čine okosnicu radnje, a u fusnotama su ponuđena sažeta i stručna objašnjenja stvarnoga konteksta. Likovi su smješteni u gotovo scenske prostore, a upoznajemo i njihove psihološke profile koji utječu na zbivanja, kao i zbivanja na psihologiju likova. Roman je ovo koji spaja najbolje od imaginacije i činjenica, povijesti i života, a politička, društvena i ljubavna zbivanja oslikavaju život i ljude tog doba. Ipak, njihove su dvojbe i životne odluke svevremene, pa ovaj povijesni roman i te kako može postaviti brojna pitanja i navesti na razmišljanje i u kontekstu današnjeg doba. Nova ljubav, novi rat, davno doba i sadašnja pitanja isprepliću se na stranicama romana. Stil pisanja Božene Glavan u sebi ima utkanu znanstvenu podlogu, no zbog toga nipošto nije suhoparan, već mu njezine činjenicama satkane rečenice daju na uvjerljivosti i živosti koja je svakom čitatelju bitna kako bi istinski povjerovao u priču. Posebnost ove priče je da se odvija na našim prostorima i da je pomoću stvarnih činjenica i naša povijest i te kako oblikovana. 

Romanom "U krilu lava" Božena Glavan uspjela je ujediniti u sebi povjesničarku i spisateljicu, a povijesti osim faktografskog, dati i ljudsko lice i zato nipošto nemojte propustiti pročitati ovaj roman. (Cro-kultura.hr)

NARUČITE ovdje:https://www.webknjizara.hr/knjige/u-krilu-lava-bozena-glavan

       

O AUTORICI

 

Autorica knjige Božena Glavan doktorica je povijesnih znanosti. U stručnim časopisima za povijest redovito objavljuje radove za razdoblje ranoga novog vijeka (16. - 18. st.). Ovo je, međutim, prvi njezin roman povijesne fikcije,  temeljen na stvarnim događajima o kojima je podatke prikupila iz arhivskih izvora.

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.