ALOE VERA - stoljećima u službi zdravlja i ljepote

ALOE VERA - stoljećima u službi zdravlja i ljepote

Tragom povijesti ljudske prehrane o kojoj dosta saznajemo iz povijesnih izvora (kronika i svetih knjiga) nalazimo jednu zanimljivu biljku koju su mnogi vladari u prošlosti koristili u svojoj ishrani ili u kozmetičke svrhe. Riječ je o biljci koja je od davnina poznata kao Aloe Vera. Budući da je ta biljka raznolika – ima je u nekoliko različitih podvrsta - za čovjeka se tijekom povijesti pokazala najdjelotvornijom ona iz roda Aloe Barbadensis Miller – odnosno, e k s t r a k t   g e l a   iz njezinih mesnatih zelenih listova.

Gel ove biljke u sebi sadrži točnu količinu svih potrebnih vitamina i minerala koju ljudi trebaju unijeti u svakodnevnoj prehrani.

 

Više o proizvodima pogledajte na internetskoj stranici:

www.flp.hr

 

ALOE VERA – prirodna ljekarna u biljci

Aloe vera raste isključivo u tropskim krajevima. Gel koji se vadi iz njezinog lista gust je i proziran. Na zraku oksidira, a tako osušen gel više ne posjeduje nikakva ljekovita svojstva, već postaje krut i totalno neučinkovit za bilo kakvu upotrebu.

Vijest o blagodatima ove biljke prenosila se svijetom još od vremena starog Egipta i Rimskog Carstva, a zatim i nakon Kolumbovog otkrića Amerike u 15. stoljeću. Svi vladari željeli su za sebe osigurati dovoljne količine gela Aloe Vere. No, problem je nastao u načinu transporta. Pitanje koje se često postavljalo bilo je: na koji način prenijeti Aloe veru u krajeve u kojima ona ne raste, a da se gel iz lista ne osuši? Možemo samo zamišljati na koje su sve načine ljudi u prošlosti „prevozili“ ovu biljku i pod kojim klimatskim uvjetima su je sadili.

Tek je 1972. godine američki student biologije i kemije Rex Maughan pokazao interes da znanstveno dokaže učinkovitost gela iz Aloe vere na ljudsko tijelo. Maughan je pokrenuo „skladištenje“ njezinog gela na način da ga preveze i u druge dijelove svijeta (stabilizacijom ekstrakta). On je, naime, u području Arizone dao podići plantažu od 250 hektara i sagraditi laboratorij, a tvrtku koju je osnovao nazvao je Forever Living Products Ltd (FLP).

 

Forever Living Products Ltd – U ČEMU JE USPJEH?

Godine 1978. kompanija Forever Living Products Ltd. dobila je patent na proizvodnju Aloe vere i on danas iznosi 98% od svjetskog udjela proizvodnje ove biljke. Ostalih 2% mali su proizvođači koji od FLP-a kupuju Aloe veru ili u njihovim proizvodima nalazimo tek smljeveni liste ove biljke, a to dovodi u pitanje djelotvornost njihovih proizvoda za ljudsko zdravlje!

Dok se mnoge kompanije poznate po dugogodišnjim uspjesima danas bore za opstanak, Forever nastavlja rasti, unatoč ekonomskoj krizi.

Izuzetno je važno u današnjem financijskom okruženju da kompanija ima gotovinu, da je bez dugova i u privatnom vlasništvu, da ima cjelokupnu tehničku opremu kao i vlastitu zemlju za proizvodnju. To znači da kompanija nije u obvezi prema dioničarima ili bankarskim institucijama, niti je pod utjecajem fluktuacije nepredvidivog tržišta.

Pored toga, uspjeh ove kompanije su njezini proizvodi namijenjeni širokoj primjeni. Naime, osim Aloe vere, proizvodni sustav FLP-a sadrži i druge hranjive biljke, poput chia sjemenki, nevena, suncokreta, raznog drugog bobičastog voća, itd. Miješanjem ljekovitih svojstva drugih biljaka s gelom aloe vere moguće je dobiti proizvode namijenjene u različite svrhe. Upravo je to ono što kompanija Forever Living Products radi; zato svatko u Forever Livingu može pronaći proizvod koji mu koristi.

Također, od godine 1982. tvrtka posjeduje zemljište u brdima Arizone gdje uzgaja pčelinje košnice od kojih dobiva pčelinju matinu mliječ zbog čega u ponudi sadrži proizvode od propolisa.

 

KAKO OVA KOMPANIJA POSLUJE?

Tvrtka Forever Living Products uspješno posluje blizu četiri desetljeća kroz mrežni sustav nezavisnih distributera. Trenutno svoje urede ima u 135 zemalja svijeta, među kojima je i Republika Hrvatska. Ured u Hrvatskoj nalazI se u Zagrebu te su kupcima na raspolaganju liječnici za sva pitanja i medicinske savjete.

Također, tvrtka posjeduje sve certifikate za rad, što timu znanstvenika (biologa, kemičara i nutricionista) pruža mogućnost da uvijek razvijaju nove proizvode po visokim mjerilima, bez sastojaka životinjskog porijekla i bez testiranja na životinjama.

 

KORISNA DJELOVANJA ALOE VERE NA NAŠ ORGANIZAM:

Koji preparat za dodatak prehrani odabrati - savjetujemo Vam gel od Aloe vere Barbadensis Miller koji je na ljudsko zdravlje tijekom povijesti djelovao  učinkovito, nutritivno i zdravo. Ekstrakt njezinog gela sadrži više od 250 bioaktivnih sastojaka i 20 osnovnih aminokiselina. Pijenjem male količine tog gela svako jutro prije odlaska u školu, faks ili na posao bit ćete sigurni da ste unijeli sve potrebne vitamine i minerale kao dodatak vašoj dnevnoj prehrani.

Foreverovi proizvodi od Aloe vere nisu medicinski lijekovi, već prirodni ekstrakti koji trebaju vratiti narušenu ravnotežu u tijelu, ojačati organizam i imunološki sustav i na taj način omogućiti organizmu da sam pobjedi zdravstvene smetnje ili bolesti. Kao takvi oni nemaju kontraindikacija s lijekovima, nego pomažu u liječenju i umanjuju nuspojave koje sintetički lijekovi stvaraju.

 

VIŠE O PROIZVODIMA POGLEDAJTE NA INTERNETSKOJ STRANICI: www.flp.hr

 

Izvor: Historicart.com.hr, www.flp.hr