Gucci Garden - tradicionalna jela uz modne dodatke

Gucci Garden - tradicionalna jela uz modne dodatke

Gucci Garden - ime je novootvorenog restorana talijanske modne kuće Gucci, a nalazi se u Firenci na Palazzo della Mercanzia, u zgradi koji datira iz 1337. godine. U blizini je Piazza della Signoria poznata po slavnoj galerija Uffizi koja čuva neka od Michelangelovih djela. Nije, međutim, prvi put da se jedan modni dizajner odlučio upustiti u ugostiteljske vode  - već su to u zadnjem desetljeću učinili Ralph Lauren, Versace, Giogrio Armani, a poznat je i Tiffani "Bue Box Cafe". 

Po uzoru na njih Gucci je, pored ugostiteljske ponude tradicionalnih talijanskih jela ponudio svoje modne eksponate, kao i suvenire te ih gosti mogu kupiti u trgovini smještenoj na ulazu u restoran. Iz Guccija poručuju da je cilj ovakvog mjesta stvoriti umuzej koji posjetiteljima nudi kreativan prostor - dok uživate u tradicionalnim jelima oko vas se nalaze slike, video instalacije i modni dodaci.

Restoran može primiti 50 gostiju, a za njegov bogat gastronomski jelovnik odgovoran je glavni kuhar Massimo Bottura čija je zadaća brinuti se da gosti uživaju u starim firentinskim jelima. Ulaz u Gucci Garden naplaćuje se 8 eura, a polovicia od tog iznosa ide za poticaj otvaranja novih restorana sa sličnom ponudim kako bi se obogatila kulturna i gastro ponuda grada. Može li i Vama ovo biti dobar razlog da posjetite Firenzu?!

 

Izvor: Historicart.com.hr