Gucci Garden - tradicionalna jela uz modne dodatke

Gucci Garden - tradicionalna jela uz modne dodatke

Gucci Garden - ime je novootvorenog restorana talijanske modne kuće Gucci, a nalazi se u Firenci na Palazzo della Mercanzia, u zgradi koji datira iz 1337. godine. U blizini je Piazza della Signoria poznata po slavnoj galerija Uffizi koja čuva neka od Michelangelovih djela. Nije, međutim, prvi put da se jedan modni dizajner odlučio upustiti u ugostiteljske vode  - već su to u zadnjem desetljeću učinili Ralph Lauren, Versace, Giogrio Armani, a poznat je i Tiffani "Bue Box Cafe". 

Po uzoru na njih Gucci je, pored ugostiteljske ponude tradicionalnih talijanskih jela ponudio svoje modne eksponate, kao i suvenire te ih gosti mogu kupiti u trgovini smještenoj na ulazu u restoran. Iz Guccija poručuju da je cilj ovakvog mjesta stvoriti umuzej koji posjetiteljima nudi kreativan prostor - dok uživate u tradicionalnim jelima oko vas se nalaze slike, video instalacije i modni dodaci.

Restoran može primiti 50 gostiju, a za njegov bogat gastronomski jelovnik odgovoran je glavni kuhar Massimo Bottura čija je zadaća brinuti se da gosti uživaju u starim firentinskim jelima. Ulaz u Gucci Garden naplaćuje se 8 eura, a polovicia od tog iznosa ide za poticaj otvaranja novih restorana sa sličnom ponudim kako bi se obogatila kulturna i gastro ponuda grada. Može li i Vama ovo biti dobar razlog da posjetite Firenzu?!

 

Izvor: Historicart.com.hr

 

 

Preporučujemo knjige

Kći trgovca svilom

Kći trgovca svilom

Dinah Jefferies
Rođene za krunu

Rođene za krunu

Julia P. Gelardi
Alyson Richman

Alyson Richman

Sjene vječne ljubavi
Buntovna kraljica

Buntovna kraljica

Michelle Moran
Osvajač

Osvajač

Conn Iggulden
Bog pustinje

Bog pustinje

Wilbur Smith
Povratak kući

Povratak kući

Yaa Gyasi