PRAG - 3 dana autobusom

17. - 19. SVIBNJA

Upoznajte tradiciju proizvodnje piva u Češkoj, prošećite ulicama i dvorcima koji se rijetko nalaze u turističkim aranžmanima i tako doživite svakodnevicu Praga koja se ne odvaja od svoje slavne prošlosti. Više o planu putovanja saznajte u nastavku...

Antička Grčka - 8 dana autobusom/brodom

20.04., 19.05., 16.06., 06.10.2019.

Putovanje Antička Grčka 8 dana autobusom i brodom 20.04., 19.05., 16.06., 06.10.2019.Meteora – Delfi – Atena – Sounion – Argolida. Upoznajte povijest staroga vijeka, prošećite lokacijama grčkih filozova i književnika i doživite ljepotu Peloponeza i susjednih otoka.

Više o programu putovanja pročitajte u nastavku...

Putopis: BUDIMPEŠTA

Piše: Božena Glavan

 

Sredinom listopada posjetila sam Budimpeštu. Jednodnevni izlet s agencijom iz Zagreba svakako nije bio dovoljan da se sve znamenitosti tog grada detaljno razgledaju. Unatoč tome, prolazak pored najvažnijih zdanja na ovom putovanju nisu bila izostavljena! Glavni razlog posjeta bila je izložba meksičke slikarice Fride Kahlo u Nacionalnoj galeriji koja je privukla u Budimpeštu znatno veći broj turista nego što ih u ovo doba godine posjeti taj grad.

Više pročitajte u nastavku...

PUTOPIS: TOSCANA i CINQUE TERRE – putovanje kroz mjesta renesanse

Piše: Božena Glavan

 

Posjet Toscani i nacionalnom parku Cinque Terre uvijek je nezaboravno iskustvo, ponajprije zbog prekrasne prirode, a zatim i bogate povijesti koja seže u daleko antičko doba. Kolijevka renesanse - kako često nalazimo u literaturi, Toscana je mjesto gdje se isprepliču klasično i moderno. U nastavku pročitajte kako je organizirano jedno takvo putovanje te možda i Vama ono bude prijedlog da posjetite ovu talijansku pokrajinu.

Više pročitajte u nastavku...

PETRA - važna karavanska ruta modernih turista

Petra antički je grad smješten na trgovačkom putu između Mrtvog i Crvenoga mora u južnom Jordanu, prijestolnica Edomitskog i Nabatejskoga Kraljevstva, a od 2. st. dio rimske provincije Arabije. U spisima poznat kao „Ružičasti grad“, bio je važno trgovačko središte, s afiteatrom koji je primao do 7.000 posjetitelja i zbog toga važna karavanska ruta. U doba rimske vlasti brojao je 20. 000 stanovnika. Petru je zapadna civilizacija upoznala tek u 19. st.

Više o tome pročitajte u nastavku...