Egipat - povijesne plaže koje morate posjetiti

Egipat - povijesne plaže koje morate posjetiti

Egipat ima bogatu povijest koja seže tisućama godina, a mnoga mjesta na obali Crvenog mora i Sredozemnog mora imaju kulturno i povijesno značenje. Iako sama plaža možda nije nužno povijesna, okolna područja često imaju arheološke nalaze ili spomenike od povijesnog interesa. Evo nekoliko mjesta koja kombiniraju plaže s povijesnim značajkama:

U Aleksandriji se nalazi Stanley Bridge i plaža koja nudi prekrasan pogled na Sredozemno more. Sam grad ima bogatu povijest, uključujući antički Aleksandrijski svjetionik koji je bio jedno od Sedam čuda svijeta, i drevnu knjižnicu Aleksandriju.

Port Said. Suez Canal Authority Club Beach: Ovaj grad se nalazi na ušću Sueskog kanala i ima povijest povezanu s kanalom. Plaže u ovom području pružaju priliku za opuštanje uz pogled na brodove koji prolaze kroz kanal.

El Alamein Beach: Ovo područje je poznato po bitkama tijekom Drugog svjetskog rata, posebno Bitki kod El Alameina. Na obali se nalazi groblje i muzej posvećen tom razdoblju.

Ras Muhammad National Park. White Island (Geziret Zeytuna): Ovo područje, smješteno na krajnjem jugu Sinaja, ima prekrasne plaže i podvodni svijet. Povijesno je poznato po svojim koraljnim grebenima, ali i po povijesti rudarstva i uporabi mineralnih resursa.

Taba Heights Beach: Taba se nalazi na sjevernom dijelu Crvenog mora. Blizu Tabe možete posjetiti Taba Heights koji nudi prekrasne plaže, a u blizini je i Sinajski poluotok s povijesnim mjestima poput ruševina starog grada Faraona.

Prilikom posjeta ovim područjima, možete kombinirati opuštanje na plaži s istraživanjem povijesnih značajki koje regija nudi.

 

 

 

Izvor: Historicart.com.hr