Rim i Vatikan, 4 dana

Rim i Vatikan, 4 dana

03.10.-06.10. 2019.

 Pridružite nam se na putovanju u Vječni grad, i otkrijte zašto još od doba antike ”svi putevi vode u Rim”…

1.dan: ZAGREB/RIJEKA – ORVIETO – RIM
Okupljanje grupe u 04.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.45h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:00 sati. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u ORVIETO, impozantni gradić koji se smjestio na vrhu vulkanske stijene. Do ovog uistinu jedinstvenog gradića ćemo doći žičarom (uz nadoplatu). Šetnja živopisnim gradićem i uživanje u prekrasnom pogledu na okolno područje će Vas ostaviti bez daha. Nakon cca 2h provedenih u Orvietu, okupljanje grupe i polazak prema RIMU. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: RIM
Nakon doručka, s pratiteljem putovanja odlazimo u istraživanje Vječnog Grada, pješice i metroom. Odlazak prema KOLOSEUMU, zasigurno jednoj od najpoznatiji turističkih atrakcija grada RIMA i najvećem amfiteatru u nekadašnjem RIMSKOM CARSTVU. Moguć posjet KOLOSEUMU (u vrijeme slobodnog vremena), uz napomenu da će Vam trebati minimalno 2 sata za razgled. Okupljanje grupe i odlazak prema KAPITOLU, najslavnijem i najvišem rimskom brdu, gdje ćete imati priliku vidjeti prekrasne renesansne palače koje okružuju trg PIAZZA DEL CAMPIDOGLIO, za čiji je dizajn najzaslužniji slavni renesansni umjetnik i arhitekt MICHELANGELO. Posjetiti ćemo poznati spomenik VIKTORU EMANUELU II., poznat pod nazivom OLTAR DOMOVINE, koji se nalazi između KAPITOLIJA I PIAZZE VENEZIA… Prepuni dojmova, uputiti ćemo se na jedan od sedam rimskih brežuljaka – KVIRNAL, na kojem se nalazi PREDSJEDNIČKA PALAČA, nastaviti prema FONATNI DI TREVI, zasigurno jednoj od najpoznatijoj fontani na svijetu, potom prema jednoj od najvećih rimskih znamenitosti ŠPANJOLSKIH STUBA u čijem se podnožju nalazi poznati trg – PIAZZA DI SPAGNA. Slobodno vrijeme za individualne programe. Preporučujemo večeru u jednom od simpatičnih talijanskih restorana (TRATTORIA), u kojem možete uživati u talijanskoj tradicionalnoj kuhinji ili pak pojedite jedan od najukusnijih sladoleda na PIAZZA NAVONA. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: VATIKAN
Današnji dan ćemo započeti ranijim doručkom, i odlaskom (javnim prijevozom) prema VATIKANU i poznatom TRGU SV. PETRA, gdje ćete imati priliku vidjeti najveći egipatski obelisk – BERNINIJEVE KOLONADE. Slijedi posjet BAZILICI SV. PETRA. Predlažemo posjet kupoli bazilike sa koje se pruža prekrasan pogled na Rim… Odlazak do ANĐEOSKE TVRĐAVE, preko MOSTA SV. ANĐELA do PALAČE PRAVDE. Slobodno vrijeme za ručak ili posjet VATIKANSKIM MUZEJIMA (preporuka: rezervacija unaprijed preko interneta). Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i povratak u Rim. Navečer predlažemo odlazak do jednog od zasigurno najšarmantnijeg dijela grada, TRASTEVERE, u kojem možete uživati u talijanskoj kuhinji, u tavernama koje su starije od 100 godina (večera uz nadoplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: RIM – RIJEKA/ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak premas BAZILICI SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA, jednoj od četiri velike rimske bazilike, zajedno s Bazilikom svetog Spasitelja i sv. Ivana Krstitelja i Ivana evanđeliste, Bazilikom sv. Marije Velike i Bazilikom sv. Petra. Sama bazilika smještena je u Rimu, izvan granica Aurelijevih zidina, odakle i dolazi ”izvan zidina”. Današnja bazilika, rekonstrukcija je velike bazilike iz 4.stoljeća, koju je 1823. godine uništio požar, a nastala je na mjestu gdje je, prema nekim izvorima, Timotej sahranio svog učitelja svetog Pavla nakon što je Pavao osuđen na smrt te mu je odrubljena glava 65. poslije Krista. Njegov se grob danas može vidjeti u bazilici. Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zasutavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.

POLAZAK: 03.10.-06.10.
CIJENA: 1590,00 kn
FIRST MINUTE: 1490,00 kn

 

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

Izvor: Historicart.com.hr, www.smart-travel.hr